7 tips om minder afgeleid te worden door je smartphone

Met de opkomst van smartphones is afleiding een steeds groter probleem geworden. Het is makkelijk om constant op je telefoon te kijken, zelfs als je aan het werk bent of tijd doorbrengt met je gezin. Gelukkig zijn er manieren om de afleiding van je smartphone te verminderen en productiever te zijn.

Hier zijn 7 belangrijke tips die je kunt volgen:

 

Bepaal je prioriteiten

Voor het verminderen van afleiding door je smartphone is het belangrijk om je prioriteiten te bepalen. Bepaal wat je belangrijk vindt en focus je op die activiteiten, in plaats van te worden afgeleid door je telefoon.

 

Stel grenzen voor je telefoongebruik

Stel grenzen voor je telefoongebruik door bijvoorbeeld bepaalde tijden te bepalen waarop je je telefoon niet mag gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens het eten, tijdens vergaderingen of tijdens het slapen.

 

Gebruik de “Do Not Disturb”-functie

De “Do Not Disturb”-functie op je smartphone is ontworpen om afleiding te verminderen. Stel deze functie in op bepaalde tijden waarop je niet gestoord wilt worden door notificaties of oproepen.

 

Maak gebruik van de schermbeperking

Stel de schermbeperking in op je smartphone om het aantal keren dat je naar je telefoon kijkt te verminderen. Dit helpt om afleiding te verminderen en je focus te verbeteren.

 

Zet notificaties uit

Zet onnodige notificaties uit op je smartphone. Dit zal afleiding verminderen en je helpen om gericht te blijven op wat je aan het doen bent.

 

Maak gebruik van de “Grayscale”-modus

De “Grayscale”-modus op je smartphone is ontworpen om afleiding te verminderen door de kleuren op je scherm te verminderen. Dit maakt het minder aantrekkelijk om op je telefoon te kijken en helpt je om gericht te blijven op wat je aan het doen bent.

 

Gebruik de “Bedtime”-functie

De “Bedtime”-functie op je smartphone is ontworpen om je te helpen een betere nachtrust te krijgen door je telefoongebruik te beperken voor het slapen gaan.

Probeer de training GRATIS uit

You have Successfully Subscribed!

Pssstt...

Wil je de training gratis uitproberen?

Ik ga je helpen om meer rust te ervaren.

En dat kan jij nu volledig GRATIS uitproberen.

Dit aanbod sla je toch niet af?

You have Successfully Subscribed!

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Orde Training