Zo vergroot jij je productieve tijd

In de ORDE training leer je hoe je je tijd zo goed mogelijk kan benutten, afhankelijk van de context waar je je in bevindt. Afhankelijk van je omstandigheden breng je wellicht tijd door in de auto. Als je deze zelf bestuurt, zijn je enige opties het telefoneren met anderen (mits je goede handfree mogelijkheden hiertoe hebt) en het luisteren naar audio, zoals een podcast.

Hoe zou het zijn als je een rit van 2 of 3 uur voor de boeg hebt en je kan deze als werktijd benutten? Dit kan door van het OV gebruik te maken, maar dit brengt je helaas niet altijd even snel naar je eindbestemming. Afhankelijk van je precieze bestemming kan een route met het OV soms dubbel zolang reizen zijn. Bijvoorbeeld omdat je vaak moet overstappen of omdat er geen OV-halte of station in de buurt van je eindbestemming is.

De andere optie is niet zelf rijden, maar hoe doe je dat? Met een chauffeur natuurlijk! Maar dat is toch iets voor de rijken? Niet als het aan DriveMe ligt. DriveMe is een van de aanbieders die zich begeeft in de markt voor betaalbare privé chauffeurs.

Hoe werkt het? Eigenlijk heel simpel. Je geeft via de app door welke route je wilt rijden en wanneer. Chauffeurs kunnen hierop reageren. Je accepteert een van de chauffeurs en het is geregeld. De chauffeur komt bij je thuis en rijdt je in je eigen auto naar de eindbestemming. Je krijgt vooraf inzicht in de kosten en betaalt pas achteraf. Je hebt hiervan een factuur die geschikt is om deze inhuur als zakelijke kosten te declareren. Check vooraf even goed bij je boekhouder/accountant of en onder welke voorwaarden je dit mag doen.

Ik heb zelf gebruik gemaakt van de diensten van DriveMe voor een lange rit van het noorden helemaal naar het zuiden van het land. Ik zorgde van tevoren voor een volledig opgeladen laptop en maakte gebruik van het internet door de hotspot functie op mijn telefoon aan te zetten. Bij sommige aanbieders kan je voor een steeds schappelijker prijs genieten van onbeperkt 4G/5G internet.

In mijn wekelijkse regiemoment had ik vooraf bepaald welk werk ik tijdens de rit wilde doen. Ik had dit natuurlijk ook ter plekke kunnen bepalen door mijn context lijsten te raadplegen. Immers, naast telefoontjes en een podcast luisteren had ik nu ook de optie om mijn ‘laptop’ taken te kunnen uitvoeren. Het enige wat ik nog mis is een extra beeldscherm en een toetsenbord en muis. Maar dit zit de uitvoering van de meeste taken niet in de weg. Als je vaker dit soort ritten maakt, kan je nog overwegen om je laptop taken te splitsen in taken die van achter je bureau moeten en taken die ook kunnen worden uitgevoerd met de laptop op schoot.

Ik koos ervoor om te werken, maar je kan (een deel van) de rit ook gebruiken om te ontspannen. Die ontspanning zorgt er dan weer voor dat je de rest van de dag meer productief kan invullen.

Ik kan dan ook iedereen aanraden om zich te verdiepen in de diensten van DriveMe of soortgelijke aanbieders. De kosten zijn te overzien en je zou deze moeten afzetten tegen je productiviteit. Als je ZZP’er bent kan je zelfs je uurloon vergelijken met de kosten. Of je kan jezelf afvragen hoeveel een aantal extra uren vrije tijd je waard zijn. Werk wat je immers in de auto onderweg hebt kunnen doen, hoef je niet meer thuis te doen.

Probeer de training GRATIS uit

You have Successfully Subscribed!

Pssstt...

Wil je de training gratis uitproberen?

Ik ga je helpen om meer rust te ervaren.

En dat kan jij nu volledig GRATIS uitproberen.

Dit aanbod sla je toch niet af?

You have Successfully Subscribed!

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Orde Training