Werken met focus

 

Met focus werken

We zijn tegenwoordig zoveel afgeleid dat onze attentiespanne nog maar 8 seconden is. Nog korter dan die van een goudvis! Wist je dat we gemiddeld wel 30x per uur onze mail checken? En dat onderbrekingen tijdens het werk kunnen leiden tot wel 4x zoveel fouten? Tijd om naar een einde aan te maken.

Je agenda anders indelen

Een hele grote stap is om je mail alleen nog op vaste momenten van de dag te checken. Bij voorkeur maximaal 3x, bijvoorbeeld in de ochtend, tussen de middag en aan het einde van je werkdag. Deze geplande momenten kun je daarnaast gebruiken om kleinere losse taken af te ronden.

Notificaties uit

Om dit te doen slagen moet je alle mail notificaties uitzetten en het liefst je hele emailprogramma. Zorg dat je op geen enkele manier meer kunt zien of je nieuwe mail hebt. Maak je collega’s duidelijk dat als iets heel dringend is en het niet kan wachten tot je volgende mailmoment, dat ze je moeten bellen of langs moeten lopen.

Vergeet ook je telefoon niet. Zet alle mailnotificaties daar ook uit. En als je er klaar voor bent, zet dan alle meldingen voor alle apps uit. Zet vervolgens alleen die notificaties weer aan die je écht aan wilt hebben. Voor mij zijn dit bijvoorbeeld mijn agenda meldingen en natuurlijk meldingen uit mijn takenprogramma.

Plan blokken tijd in voor geconcentreerde taken

Als het uitwerken van zaken en het uitdenken van dingen onderdeel van je werk is, dan heb je hopelijk nog wat tijd ongepland in je komende week. Tijdens je wekelijkse regiemoment plan je daar blokken in om geconcentreerd bijvoorbeeld 2 of 3 uur lang alleen maar aan dat bedrijfsplan te werken. Geen mail, geen apjes, geen sociale media of andere afleidingen. Als er toch een afleiding zich voordoet (bijvoorbeeld een gedachte in je hoofd over iets anders), dan zet je dit in het postvak in van je takensysteem en ga je verder met je werk.

Opdracht

Zet je mailnotiticaties uit en alle notificaties op je telefoon. Plan in een agenda afsprakenreeks vaste momenten voor je mail en kleine losse taken. Check je mail tussentijds niet.

Probeer de training GRATIS uit

You have Successfully Subscribed!

Pssstt...

Wil je de training gratis uitproberen?

Ik ga je helpen om meer rust te ervaren.

En dat kan jij nu volledig GRATIS uitproberen.

Dit aanbod sla je toch niet af?

You have Successfully Subscribed!

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Orde Training