7 stappen om in een flow van productiviteit te komen

Een productiviteitsflow is een productieve staat waarin je je volledig gefocust voelt op je werk en zonder afleiding de dingen die je moet doen snel en efficiënt af kunt ronden. Hier zijn stappen die je kunt volgen om in een productiviteitsflow te komen:

 

Stap 1: Maak een prioriteitenlijst

Begin door een prioriteitenlijst te maken van de taken en projecten die je moet afronden. Zet de meest urgente en belangrijke taken bovenaan en de minst urgente onderaan.

 

Stap 2: Stel een routine op

Het opstellen van een routine kan je helpen om efficiënter te werken en beter gefocust te blijven. Probeer vast te stellen wanneer je het beste kunt werken en hou hieraan vast. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je elke dag op dezelfde tijden begint en eindigt met werken.

 

Stap 3: Elimineer afleiding

Afleiding is de grootste vijand van productiviteit. Probeer afleidingen zoals sociale media, email en televisie zo veel mogelijk te elimineren. Je kunt ook gebruik maken van apps die je helpen afleiding te verminderen.

 

Stap 4: Werk in periodes

Probeer te werken in periodes van 25-30 minuten, gevolgd door een korte pauze. Dit wordt de Pomodoro Techniek genoemd en is bewezen effectief te zijn voor het verbeteren van de concentratie en productiviteit.

 

Stap 5: Zorg voor voldoende rust en ontspanning

Het is belangrijk om regelmatig te rusten en te ontspannen. Dit kan helpen om je geest te verfrissen en beter te concentreren wanneer je weer aan het werk gaat. Probeer dagelijks voldoende slaap te krijgen en plan regelmatig tijd in voor ontspanning en recreatie.

 

Stap 6: Beloon jezelf

Beloon jezelf wanneer je doelen bereikt en taken afrondt. Dit kan je motiveren om door te gaan met je productieve gewoonten en je productiviteitsflow te handhaven.

 

Stap 7: Evaluatie en aanpassing

Evalueer regelmatig hoe je je productiviteit verbetert en maak aanpassingen waar nodig. Probeer altijd op zoek te zijn naar manieren om beter te presteren en efficiënter te werken.

Probeer de training GRATIS uit

You have Successfully Subscribed!

Pssstt...

Wil je de training gratis uitproberen?

Ik ga je helpen om meer rust te ervaren.

En dat kan jij nu volledig GRATIS uitproberen.

Dit aanbod sla je toch niet af?

You have Successfully Subscribed!

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Orde Training