5 tips om je agenda beter te beheren

Het beheren van je agenda en het bereiken van je doelen is een belangrijke taak voor elke professional.

Helaas worden veel mensen overweldigd door de hoeveelheid vergaderingen en taken die ze moeten uitvoeren, en worden ze hierdoor afgeleid van wat echt belangrijk is.

Gelukkig zijn er een aantal concrete en praktische stappen die je kunt nemen om je agenda beter te beheren en ervoor te zorgen dat je minder vergadert en vaker je doelen behaalt.

 

  1. Maak prioriteiten Het is belangrijk om te bepalen wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. Dit kun je doen door te bepalen wat je kerncompetenties zijn en wat je doelen zijn. Hierna kun je bepalen welke vergaderingen en taken je moet bijwonen en uitvoeren om je doelen te bereiken en welke je kunt afzeggen of uitstellen.
  2. Gebruik een planningstool Een planningstool kan helpen bij het beheren van je agenda en het bijhouden van je taken en vergaderingen. Er zijn veel verschillende tools beschikbaar, van simpele agenda-apps tot meer geavanceerde projectmanagementtools. Kies een tool die bij je werkwijze past en die je gemakkelijk kunt gebruiken
  3. Wees selectief met vergaderingen Vergaderingen zijn noodzakelijk voor veel bedrijven, maar ze kunnen ook veel tijd en energie kosten. Wees selectief met de vergaderingen die je bijwoont en stel je vooraf de vraag of de vergadering echt noodzakelijk is. Als dit niet het geval is, kun je overwegen om de vergadering af te zeggen of uit te stellen.
  4. Maak gebruik van “Deep Work” Deep Work is een term die beschrijft hoe je je kunt concentreren op belangrijke taken zonder afgeleid te worden door afleidingen. Dit kun je bereiken door je telefoon uit te zetten, je e-mail te sluiten en je werkomgeving te optimaliseren zodat je jezelf kunt concentreren op je werk.
  5. Stel realistische doelen Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en te werken aan deze doelen elke dag. Dit helpt je om gericht te werken en om te weten wat je elke dag moet doen om je doelen te bereiken

Probeer de training GRATIS uit

You have Successfully Subscribed!

Pssstt...

Wil je de training gratis uitproberen?

Ik ga je helpen om meer rust te ervaren.

En dat kan jij nu volledig GRATIS uitproberen.

Dit aanbod sla je toch niet af?

You have Successfully Subscribed!

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Orde Training